4.3/700r4 issues - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2003, 06:30 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Member # 11302
Posts: 32
4.3/700r4 issues

I just picked up an 89 Jimmy. It drove fine when I pulled it off the lot. I let it sit at home for a few days, then when I went to drive it again, it started stalling when coming to a stop. Now, whenever I try to put it into drive, the engine just dies and the truck lurches forward. Any ideas as to what this could be? I've been told TV, and/or the MAP sensor.

Figured I'd throw it out to the guru's and get some decent info.
ehko is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-04-2003, 06:32 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
b454rat's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Member # 16536
Location: Binghamton, NY
Posts: 2,416
sounds like the torque converter isn't unlocking....
__________________
1996 Chevy Centurion CCSB 1/2 ton soon to be HP60 van 14ff 38.5" boggers
b454rat is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 03-05-2003, 10:49 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
JoeMama's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Member # 17336
Location: Chitown
Posts: 87
Check and make sure all the electrics are connected at the trans, and verify that the TV cable is adjusted correctly. Also check your timing. I just built a 4.3 recently, and it was doing something like what you describle... turns out it didn't like having the timing at anything other than 0*. Who would have known?

If you don't feel comfortable with the TV adjustment, take it to a trans shop. That adjustment can FAWK your trans real fast if its off by too much.

Good luck.

-Dan
__________________
[i][b]CK5 truck of the month, Nov '03[/i][/b]
[url=http://64.53.225.17/images/truck/]MY WEBSITE[/url]
350EFI/400/203/205/D60/D70/4.10s/LOCKED/42" TSLs/CAGED
JoeMama is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.