'94 C3500.......4L80E fawked?? - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2003, 08:18 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Member # 2685
Location: Stafford, VA
Posts: 2,821
'94 C3500.......4L80E fawked??

Monday night we left the house, turned off my street, got about 30' and BAM. Tranny made a real loud noise like something let go. After that it stayed in 2nd gear only (I think it's 2nd). OD does nothing. Yesterday I read somewhere that if the computer senses a problem it locks the tranny to 2nd gear only.......any truth to that??

Last wednesday I trailered my toyota 10 hours to Tennessee. I towed the entire way in Drive. Sunday on the way home I towed the first 6-7 hours out of the mountains in Drive and then the rest of the way (flat ground) in OD. Think this is what fawked it?? Any diagnosis I can do at home without a scanner? These have there own computer, right? I do not have a temp gauge on it, nor have I added a cooler or anything other than stock. Did I learn the hard way or what? What's a fair price for a rebuild?

Thanks guys
__________________
www.PoorBoys4wd.com
convertiyota is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-04-2003, 10:00 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Member # 16327
Location: Band-Wagon
Posts: 12
I'd say your best bet is to convince your wife she broke it...and you know what happens from there.
__________________
Where am I?
dubulup is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 06-04-2003, 05:36 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Member # 2685
Location: Stafford, VA
Posts: 2,821
So tonight I go out and pull the neg. cable off of the battery, then hook it back up to clear the tranny computer (so I read). Go for a ride and everything works perfect. What gives?? I'm gonna drive it the 35 miles to work tomorrow to see how it acts, but obviously something is wrong.
__________________
www.PoorBoys4wd.com
convertiyota is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.