Proper Ignition Timing for 89 S10 4.3 TBI v6? - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2004, 06:48 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2001
Member # 4836
Location: Fresno CA
Posts: 322
Proper Ignition Timing for 89 S10 4.3 TBI v6?

Well, this is an engine swap into a Toyota, so I don't have the oh so important info, that should be on the inside of the hood. I've searched pirate4x4, and the web with little results. I own the factory repair manual, and it says to look under the hood! doh.

Basically I've heard there is a 'brown wire' that has to be disconnected? And I have no idea of how many degrees is required before or after TDC for proper timing. If someone can give my the directions on their sticker, or direct me to a link that might have this info that would be great.

Thanks
__________________
FZJ80 40th - TLCA #8958
1984 4runner; rubicon tested mother approved SOLD
84runner is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 08:10 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Member # 9222
Location: uber alles,ca
Posts: 3,042
tan wire disconnected and 0*.
larryboy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-08-2004, 08:19 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2001
Member # 4836
Location: Fresno CA
Posts: 322
Quote:
Originally Posted by larryboy
tan wire disconnected and 0*.
Thanks Larryboy! Sweet 0*... nice round #! And what tan wire? Somewhere on the distributor? And what is the idle supposed to be at, for 0*

Thanks
__________________
FZJ80 40th - TLCA #8958
1984 4runner; rubicon tested mother approved SOLD
84runner is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2004, 08:27 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Member # 9222
Location: uber alles,ca
Posts: 3,042
Quote:
Originally Posted by 84runner
Thanks Larryboy! Sweet 0*... nice round #! And what tan wire? Somewhere on the distributor? And what is the idle supposed to be at, for 0*

Thanks

good gawd you're needy . crash told you which wire. i want to say 550 for idle speed.
larryboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 07:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.