05 Chevy Equinox probs... - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 02-15-2008, 06:21 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Member # 50695
Posts: 28
05 Chevy Equinox probs...

OK, OK.. So I do not have a red star and I know that there has to be a thread or six about this so sorry but I can't search.

The wife has an 05 chevy equinox and the rear end sounds like trash. Buddy's wife had the same thing, told her it was "parking lot syndrom" and told her that they replaced the whole rear axle, under warranty I think. I Get some noise when making tight turns in a parking lot, but it is really loud if one of the rear wheels starts to slip. We just got a good amount of snow here the other day and it sounded really bad when I needed the AWD. Does this have some type of limited slip in the rear diff? Or is it some type of locker that is not disengaging? I found something online that was saying that the problem was in something I have never heard of and it looked similar to a transfer case. Any help or direction is appreciated on this.

g.schucks
g.schucks is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 09:02 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
GMCTruxrule's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Member # 51243
Location: Tropical Paradise
Posts: 3,437
__________________
[COLOR="Lime"][B]1999 Chevy K3500, 5.7/4L80E/14FF/stock/stock/stock[/B][/COLOR]
GMCTruxrule is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-15-2008, 09:58 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Member # 50695
Posts: 28
??????????????
g.schucks is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 10:08 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2002
Member # 11975
Location: Bemidji
Posts: 1,291
Send a message via AIM to MikeW Send a message via MSN to MikeW Send a message via Yahoo to MikeW
Your engine is made in China
MikeW is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 10:26 AM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Member # 89189
Location: summitville,indiana
Posts: 40
ive seen quite a few of those.its the rear axle

i think it starts out as a lube issue,that quickly turns into a bearing issue,
not long after that......when the bearing fails...the housing splits into about 3 pieces and you go nowhere!!!!!!!!!!

weve fixed some low mile units with synth fluid and ltd slip additive.....only a few...........prob 80% or better are bad bearings leading to the case failure.

how many miles you got on it?under 100k should be able to get help from gm.
been loyal to any chevy dealer??this may be a big decision factor.
did you buy it new?gm normally only helps orig. owners w/that stuff.
im in indiana,dont know how much more i could help...
...well,my .02
tallhoedude is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2008, 10:27 AM   #6 (permalink)
Registered User
 
let it eat's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Member # 83195
Location: walker wv
Posts: 14
common problem, in the rear diff there is a viscous coupling for all wheel drive .i have replaced several for the same problem
__________________
big piles of parts that willnever be finished
let it eat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 07:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.