S-10 front axle won't engage --question - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2001, 04:04 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Member # 3211
Location: Lebanon, MO, usa
Posts: 32
Post S-10 front axle won't engage --question

95 loaded 4.3L S-10 Blazer, 90,000 miles.....

Push 4x4 button...
front driveshaft engages...
replaced vaccuum switch on x-fer case, now vaccuum actuator (under batt tray) pulls in....

front axle won't engage... <IMG SRC="smilies/mad.gif" border="0">

now what?????????? is this a common problem?

Should I pull off the cable where it enters the front diff??

Any ideas??

Thanks from a Jeep guy helping a S10 guy...
__________________
HELLBENDER
NRA Life Member
Hellbender is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-22-2001, 04:19 PM   #2 (permalink)
Rock God
 
Join Date: Mar 2001
Member # 3694
Location: Chesapeake, VA, USA
Posts: 2,016
Post

If this is what I'm thinking I believe you have the "silinoid" (sp.?) in the pumpkin that actuates the front diff. inside the housing. It might be "froze".....try 2 free it up....might work 4 ya
__________________
Need Steering? www.shakerbuilt.com
Too Many Projects not enough Time...
Shaker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 10-23-2001, 02:09 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
FYRMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Member # 4358
Location: otHELLo, Washington
Posts: 2,300
Send a message via Yahoo to FYRMAN
Post

That lil fawker on the front chunk is either good ot bad... no in between. and while you got it out, you may as well replace it anyway. and yes, there is a good chance that it is toast.
__________________
[COLOR="Red"]Central Washington Muff Dive and Rescue Team[/COLOR]
FYRMAN is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.