86 K10 700r4 to th400 swap - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Chevy
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2011, 06:30 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Member # 186703
Posts: 2
86 K10 700r4 to th400 swap

I have a 86 chevy K10 shortbox,i only use it for muddin,i recently smoked my 700r4 and i am going to throw in a th400 that i have layin around. What all has to be done to make this happen? i.e. mounting, drive shaft length etc... Thanks in advance
86MudSlut is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 07:04 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Member # 181629
Location: Montana
Posts: 58
i recently did the same thing, i believe it pretty much a bolt on, im running a 205 behind my 400, what you have to do is plumb in the vacume for the shift module in the intake or the port behind the carb, i had to mock up a shifter for my 205, but u should learn how to search, all this info is on google
chevy305dbt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-25-2011, 07:18 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Mr Clickerson's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Member # 141777
Location: Kansas City Missouri
Posts: 306
http://pirate4x4.com/forum/search.php
Mr Clickerson is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 07:27 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Member # 138801
Location: So Cal
Posts: 1,139
It bolts in very easily, delete this thread and post it in the newbie section if you really can't figure it out
geo in a K5 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 09:45 AM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Member # 186703
Posts: 2
Alright Guys,thanks for the info,and the search link. I'll know next time,just needed some info so i can get parts before I get my junk up on the lift.
86MudSlut is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 11:37 AM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Member # 138801
Location: So Cal
Posts: 1,139
Quote:
Originally Posted by 86MudSlut View Post
Alright Guys,thanks for the info,and the search link. I'll know next time,just needed some info so i can get parts before I get my junk up on the lift.
You will need driveshafts everything else is common sense and bolt on.
geo in a K5 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.