97 CTD Dana 60 no 4WD??? - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Dodge
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2006, 06:07 PM   #1 (permalink)
Granite Guru
 
pfreer3's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member # 22096
Location: In the KY
Posts: 516
97 CTD Dana 60 no 4WD???

Anybody got any ideas on this...
Front driveshaft is turning, axleshafts don't turn, no 4WD light on the dash when I shift gears. I never heard a pop, or any weird noises??? It's too cold right now to crawl under and pop the cover.
I can't think of what the problem might be???
__________________
Master of the 4" slitter wheel & MIG welder
(American choppers style booty fab)
pfreer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 06:21 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Member # 34822
Location: Lenox IA
Posts: 369
CAD is malfunctioning. Sometimes the fork gets bent and won't slide the coupler over. Vaccumn lines could be unhooked. Just do away with the OEM vaccumn crap and put a Posi-lock cable on so you know it gets engaged. My dad bent a couple forks with the OEM setup. Once we put the posi-lok on, you can feel if its engaged, before putting power to the 4wd. When it bangs in, is when the fork gets bent.

Michael
__________________
As for me and my house, we will serve the Lord.
MMiller is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-12-2006, 06:23 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Member # 10149
Location: Raleigh, NC
Posts: 770
Send a message via AIM to RufusTheRam
def. the CAD. probably a hole in the vacuum lines where they run behind the engine, most common place they get brittle and crack.
__________________
99 Ram 1500, nv4500, Rockwells/4 link in progress...

89 Isuzu Trooper, mall crawler...
RufusTheRam is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 06:27 PM   #4 (permalink)
Granite Guru
 
pfreer3's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member # 22096
Location: In the KY
Posts: 516
Dammit, I wondered about the vacume lines, but I can't tell where they run. Even looked in my manual. I just had the rear brake line replaced, and I'll be those asshats unhooked one.
__________________
Master of the 4" slitter wheel & MIG welder
(American choppers style booty fab)
pfreer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 06:27 PM   #5 (permalink)
Granite Guru
 
pfreer3's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member # 22096
Location: In the KY
Posts: 516
By the way, what is the CAD???
__________________
Master of the 4" slitter wheel & MIG welder
(American choppers style booty fab)
pfreer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2006, 05:02 AM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Member # 2790
Location: Stinnett Tx USA
Posts: 1,437
Quote:
Originally Posted by pfreer3
By the way, what is the CAD???


CAD =Central Axle Disconnect.. It is the vacumm actuator on the passenger side axle that hooks the two piece axle together..
__________________
Russ
hy_desert_4wheeler
46 Dodge WC15--67 M715--85 Jeep CJ10A--06 Dodge Ram2500Quad cab Cummins--94 Suburban--06 Ridgeline-
hy_desert_4wheeler is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.