7.3 powerstroke turbo problems - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Ford
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2006, 03:47 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
backwoods129's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Member # 49141
Location: Ramsey,Mn
Posts: 37
7.3 powerstroke turbo problems

I had a oil leak so I replaced the high pressure oil pump and the pedastal and turbo oil o-rings. Now that it's all back together it feels like the turbo isn't working any ideas?
backwoods129 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:34 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2004
Member # 30212
Location: middleburg fl
Posts: 692
go here: www.thedieselstop.com the forums there are very informative
__________________
SETTC.net
43 x 17 SX's,Pro-Rock 60/14b, Mega SS C-6. ORD 203/205, 414W Holley EFI, PSC, RCV.
bigford is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-19-2006, 12:16 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Member # 66120
Posts: 6
there is a butterfly valve on the outlet side of the turbo that helps the motor warm up. check and make sure that you didnt bump it closed. the linkage for the valve is on the bottom of the outlet, make sure you can move the arm
1ton70 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.