super duty tranny probs - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Ford
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2007, 11:06 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
ford_n_toy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Member # 85049
Location: San diego
Posts: 675
Send a message via AIM to ford_n_toy
super duty tranny probs

so i have 2004 f350 4x4 with a 6.0 with a auto i use to tow my rig to the trails and its my dd. i went to the pismo sand dunes on sat. and decided to go play around in my truck i was spooling the truck up pritty good a few times through the gears, nothing crazy( i have 38s if it matters) and then my truck wouldnt go into first gear, went rite to 2nd, and it had no power at all even through the other gears, i check my egt and tranny temp on my piller while i was messing around and they never got high at all. i let my truck run for about 5mins to let the turbo cool down and then shut the truck off.. let cool for about an hour. i then started her up and drove her home it was going into first but i still feel like i was missing a bunch of power, like the turbo wasnt building boost. i drove my truck today and there is nothing wrong with it, drives fine. so what do you think is wrong, tranny, computer? should i take it to the dealer??? any help would be great...
__________________
Toyota gone to far
[url]http://img1.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=779159&page=7[/url]
ford_n_toy is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 11:32 AM   #2 (permalink)
MASTER TECH
 
f250rollinon37s's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Member # 54844
Location: Northern cali
Posts: 3,479
did you have it in the water? on our fleet trucks - in the snow / heavy water they will do that - like a limp mode - the connectors on the tranny ( shift position / valve body control ) - get moisture in them - we spray them out and they run fine - put some dialectric grease on the connections -
__________________
BSW Racing, Super mod & Bitten Off Road, Pro mod
BSW Driver: Aaron Whitehead - Bitten Driver: Mike Stokes
BSW Spotter: Adam Kovarik - Bitten Spotter: Dan Kovarik - AKA -
: me fuckers

build up of the truggy
/forum/ford/544813-update-pics.html
f250rollinon37s is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-25-2007, 01:04 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
ford_n_toy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Member # 85049
Location: San diego
Posts: 675
Send a message via AIM to ford_n_toy
yeah i will try that.... but what about the not haveing power. or is that just tranny issues
__________________
Toyota gone to far
[url]http://img1.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=779159&page=7[/url]
ford_n_toy is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 01:09 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
ford_n_toy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Member # 85049
Location: San diego
Posts: 675
Send a message via AIM to ford_n_toy
o and about the water. i crossed the river going to dunes but didnt get much splashing. and i didnt start acting funny untill i went through the dunes about an hour later
__________________
Toyota gone to far
[url]http://img1.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=779159&page=7[/url]
ford_n_toy is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 02:06 PM   #5 (permalink)
Rock God
 
caryt's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Member # 27775
Location: Wellington, Nevada
Posts: 1,215
Typ..6.0 problem, sounds like the VVT isn't working. Get it to the dealer. ps mines on its 3rd turbo.

Cary
caryt is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 04:07 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
ford_n_toy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Member # 85049
Location: San diego
Posts: 675
Send a message via AIM to ford_n_toy
what did you do to fry your turbos. what did it drive like when you turbo went out?
__________________
Toyota gone to far
[url]http://img1.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=779159&page=7[/url]
ford_n_toy is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 04:44 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
jopes's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Member # 8469
Location: Douglas, Wyoming
Posts: 3,126
Send a message via ICQ to jopes Send a message via AIM to jopes Send a message via Yahoo to jopes
Quote:
Originally Posted by ford_n_toy View Post
what did you do to fry your turbos. what did it drive like when you turbo went out?

he probably did nothing but drive the truck. the 6 leakers have huge turbo problems with them. my buddy has a 06 with 30k and he just had his turbo replaced. totally stock truck. never towed. no chips or power adders.
__________________
408ci SEFI, 70mm throttle body, 90mm mass air, stang harness, tweecer R/T waiting on a home.
jopes is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2007, 11:14 PM   #8 (permalink)
Registered User
 
ford_n_toy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Member # 85049
Location: San diego
Posts: 675
Send a message via AIM to ford_n_toy
i have alot of power adders and run it hard and havent had any porbs till now. i allways just make sure that my EGT's stay under 1300... and i have 71k. but it looks like i mite need a new turbo now.....
__________________
Toyota gone to far
[url]http://img1.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=779159&page=7[/url]

Last edited by ford_n_toy; 02-25-2007 at 11:14 PM.
ford_n_toy is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 08:47 AM   #9 (permalink)
Rock God
 
caryt's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Member # 27775
Location: Wellington, Nevada
Posts: 1,215
Quote:
Originally Posted by ford_n_toy View Post
what did you do to fry your turbos. what did it drive like when you turbo went out?

Nothing..my wife drives it, ford is replaceing thousands of these!

cary
caryt is online now   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 08:55 AM   #10 (permalink)
Rock God
 
MattyB4x4's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Member # 32726
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,898
i really think there is a 50/50 chance that you will get a crap 6.0. I have an '04 w/ just over 110k on it now. Very few problems. Coolant has been burping some...think it might be an egt cooler problem. other than that, hardly anything to speak of.

Truck is just off of warranty and i'm praying it stays as reliable as it has..
__________________
5/8 Yotabuggy - duals + 4.7, 5.29's, locked, 40's, linked rear/fox airs, shift knob

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
MattyB4x4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 11:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.