new to me '06 SUT today, no low range, or lock etc. - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Hummer
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2017, 06:20 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Member # 751289
Posts: 1
new to me '06 SUT today, no low range, or lock etc.

Just picked up my new to me 06 SUT today, took it out this evening to a sandy area to test the transfer case operation and found out it wont go to low range, no lock, no nothing. Seems to work fine on the road in 4 HI, no noise, light on dash stays on, when I try to go to for lock, 4 low anything else, lights on dash flash for a few seconds then go out.

Any thoughts on what this could be? hopefully a simple fix like a actuator, or maybe a fuse? Looks like the warranty that came with it only covers the wet parts of the tranny, transfer case that are oiled.

Also the traction control button and the button for the air suspension do the same thing, just flash for a few seconds when pushed, this makes me worry it's more a control problem than a actuator problem.
trmn8r-II is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-20-2017, 09:21 AM   #2 (permalink)
MC
Nose to grindstone
 
MC's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Member # 21997
Location: Sweat equity - We live it
Posts: 5,911
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to MC
I have an 08 SUT I think it may be an air solenoid...most likely electric. If the truck was in a salty state expect to have a bad connection.
__________________
MFGS of the STAR-LAB CNC machines

The finest CNC plasma tables
Made in the USA by Bulltear and can be found online at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and at local welding stores
Hypertherm and Thermal Dynamics
We also make parts for AMC


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 04-24-2017, 02:40 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Member # 69199
Location: Stateline, NV
Posts: 48
Dumb question...Did you shift to N first?
__________________
KD0WBA - Tahoe Hi-Los - 87 Samurai MB OM603 Turbodiesel - 92" WB - 6.5 tcase - yotas - 39.5 Iroks
SICNICK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 01:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.