Cannot Accelerate - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Jeep - Hardcore Tech
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 12-17-2006, 08:14 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Member # 37794
Posts: 3
Cannot Accelerate

Project #2 - 93' 4.0 from Cherokee stroked to 4.5. Original 4.0 ran fine but I thought I wanted a Stroker. I used original intake manifold with original sensors. O2 sensor relatively new. CPS is original mounted to bell housing of AW-4 transmission. It starts great and idles fine but it stalls if I attempt to rev up engine and backfires occasionally. When hooked up to computer, no error codes given. I checked fuel pressure and regulator seems to be working - ~ 35#'s pressure which builds up to ~42#'s with vacumn hose disconnected. I did install a new (rebuilt) distributor. Help!
mguill is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-17-2006, 09:19 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Member # 4321
Location: Double Shoals, NC
Posts: 920
Send a message via ICQ to DEnd Send a message via AIM to DEnd Send a message via MSN to DEnd Send a message via Yahoo to DEnd
Check your spark plug wires and routing, Distributor, timing etc... I'd bet its an ignition problem.
__________________
Lame Sig Line
DEnd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 12-18-2006, 01:49 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Member # 51692
Location: Flat Top MTN,TN
Posts: 1,781
Send a message via ICQ to rocknbronco Send a message via Yahoo to rocknbronco
are the injectors pumping enought fuel under throttle?
__________________
Space for rent sold it all....
rocknbronco is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-18-2006, 02:08 PM   #4 (permalink)
Porch Monkey
 
Join Date: Feb 2001
Member # 3132
Location: Fair Oaks, CA
Posts: 5,015
Send a message via AIM to NOODLES Send a message via Yahoo to NOODLES
loosen the exhaust at the manifold and see if you can rev it. maybe somebody put something in your exhaust. or maybe something was living in the exhaust and is in front of the cat now.
NOODLES is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.