dana 300 clocking? - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Jeep - Hardcore Tech
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2007, 08:33 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Member # 68562
Location: Citrus Heights
Posts: 114
dana 300 clocking?

What is the best way to clock a dana 300? Do you have to change the input shaft on all kits or is there one that does not require it?
Old Blue is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2007, 08:58 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
jwjeep's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Member # 15022
Location: Atlanta area
Posts: 605
clocking ring. the only thing you are changing is the mounting holes. most rings (in fact all should be) are thin enough not to have to worry about changing inputs. look in the vendors section for choices and specs.

jeremy
jwjeep is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 05-13-2007, 09:19 PM   #3 (permalink)
Granite Guru
 
Join Date: Apr 2002
Member # 11481
Location: Phoenix, AZ
Posts: 655
I agree. I didn't have a clocking ring for a while between my TH350/D300 setup. My setup uses a spud shaft. I got a clocking ring which is about 3/8" thick. I stuck it in and ran it that way. No problems as yet.........and I have beat on it hard for a few years now.
__________________
Jay
"Giiiiiiiiidddeeee up!"
My latest work: http://www.pirate4x4.com/forum/gener...l#post17336738
four_by_nut is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2007, 11:13 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Member # 291
Location: Livermore, Ca
Posts: 861
just take off the adaptor and redrill it that is what i did and it is free!
__________________
In The Rear With The Gear...
84scrambler is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-14-2007, 12:28 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2001
Member # 4889
Location: Alabama
Posts: 343
Quote:
Originally Posted by 84scrambler View Post
just take off the adaptor and redrill it that is what i did and it is free!
same here
__________________
99 TJ FOR SALE
SAVE TELLICO posts #598, 620
Tommy70K5 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-14-2007, 12:42 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
AttemptingTJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Member # 63087
Location: Johnson VT/ Sherman CT
Posts: 375
Send a message via AIM to AttemptingTJ
Ok, this is a hijack, but if I clock the d300 in my CJ, will it make it so I can run a ford front axle (driverside drop)
__________________
-Ben
87 zuk, yotas, yj's, 33's. 02 QCLB cummins 4x4.. Stockish
AttemptingTJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-14-2007, 12:54 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
JEEP THANG's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Member # 3075
Location: Tucson, Arizona
Posts: 31
Send a message via MSN to JEEP THANG
Quote:
Originally Posted by AttemptingTJ View Post
Ok, this is a hijack, but if I clock the d300 in my CJ, will it make it so I can run a ford front axle (driverside drop)
No, that requires a flip kit

http://www.downeastoffroad.com/miva/...tegory_Code=TC
__________________
Today we did what we had to do. They counted on America to be passive. They counted wrong.
- Ronald Reagan
JEEP THANG is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-14-2007, 02:53 PM   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Member # 40587
Location: SouthEastern CT, Near South Rd./White Rock
Posts: 3,050
Quote:
Originally Posted by JEEP THANG View Post

Good call on the flipkit, but speaking from experience using a flip kit on any tranny that has a mechanical linkage is almost not even worth the headache. I believe when they originally designed the kit it was for a YJ style tranny anyways, but reguardless its not just a straight bolt in.

I build a 4:1 flipped 300, all brand new (yes it was more expensive then and atlas, live and learn ) mounted it up to my Jeep T-18, cut out the floor etc cause the flipkit goes into the floor if u want to get it flat, only to find out i couldn't get my drive shaft past the linkage. Had to sell it for less then half of what i had into it. It was cheaper in the long run to just get a diferent front axle. Sorry the Derail. Good luck
The Black Sheep is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-14-2007, 02:55 PM   #9 (permalink)
Registered User
 
AttemptingTJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Member # 63087
Location: Johnson VT/ Sherman CT
Posts: 375
Send a message via AIM to AttemptingTJ
Ahh, I hate hijacks, I have CJ with a t18a/d300. So I should be good right?
__________________
-Ben
87 zuk, yotas, yj's, 33's. 02 QCLB cummins 4x4.. Stockish
AttemptingTJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2007, 03:26 PM   #10 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Member # 68562
Location: Citrus Heights
Posts: 114
hijack ok. I got what I wanted.
Old Blue is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2007, 05:52 PM   #11 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Member # 70321
Location: My jeep lives in Denver, I'm in Gilbert, AZ!
Posts: 3,167
Quote:
Originally Posted by The Black Sheep View Post
Had to sell it for less then half of what i had into it.
Next time you find yourself in this situation (selling parts for half of value), PM me OK?
__________________
Ben's Paint Supply
[url]http://www.benspaintsupply.com/[/url]

Scorpion Bed Liner
[url]http://www.scorpioncoatings.com/[/url]

Spiderwebshade
[url]http://www.spiderwebshade.com/[/url]
soilantgreen is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2007, 06:27 PM   #12 (permalink)
gna
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Member # 15498
Location: new york/ upstate
Posts: 284
so any one ever clock the 904 w/300 combo? I have a proble with mine leaking tranny fluid. I think the colar that came with my ring has a small dent in it not letting it seal right. How else would tranny fluid leak out of the 300? Whats one more hyjack...sorry
gna is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.