No ac or heat on xj - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Jeep - Non Hardcore
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2007, 10:49 PM   #1 (permalink)
Fabster
 
Randy's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Member # 3069
Location: Grand Terrace CA
Posts: 2,155
No ac or heat on xj

I have a 95 XJ thats the air, heat and fan are not working on. Anyone have this problem before and can tell be what to check?

Thanks


Randy
__________________
Thanks for the support
Advanced Adapters
Currie Enterprises
PSC Steering
BFGoodrich Tires
Reid Racing
King Shocks
BTR wheels
Baja Designes
K&N
CBM Engines
Bulldog Winch
Spidertrax
Maximum Trans
CBR Radiator
PRP seats
Synergy
Siren Net
HJC Helmets
Racer Plus
Steinjager
Odyssey Batteries
DynaMax
PCI


2013 KING



www.facebook.com/bomberfab

BOMBER FABRICATION DOMINATES BACKDOOR SHOOTOUT - YouTube
Randy is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2007, 09:03 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Member # 16217
Location: Houston, Texas
Posts: 228
Send a message via ICQ to JeremyH Send a message via AIM to JeremyH
Relay?
JeremyH is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-14-2007, 10:31 PM   #3 (permalink)
Fabster
 
Randy's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Member # 3069
Location: Grand Terrace CA
Posts: 2,155
do relays on jeeps go bad on a regular basis? Im a toyota guy and have never had a relay go bad.
__________________
Thanks for the support
Advanced Adapters
Currie Enterprises
PSC Steering
BFGoodrich Tires
Reid Racing
King Shocks
BTR wheels
Baja Designes
K&N
CBM Engines
Bulldog Winch
Spidertrax
Maximum Trans
CBR Radiator
PRP seats
Synergy
Siren Net
HJC Helmets
Racer Plus
Steinjager
Odyssey Batteries
DynaMax
PCI


2013 KING



www.facebook.com/bomberfab

BOMBER FABRICATION DOMINATES BACKDOOR SHOOTOUT - YouTube
Randy is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 11:31 AM   #4 (permalink)
Wheeler
 
ajcal225's Avatar
 
Join Date: May 2005
Member # 47629
Location: Fullerton
Posts: 252
Do they not work at all, or do they only blow out the defrost vents on the dash?

The latter is not uncommon and is confused for not working at all - while symptoms of drastically different issues.
ajcal225 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 11:23 PM   #5 (permalink)
Fabster
 
Randy's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Member # 3069
Location: Grand Terrace CA
Posts: 2,155
Quote:
Originally Posted by ajcal225 View Post
Do they not work at all, or do they only blow out the defrost vents on the dash?

The latter is not uncommon and is confused for not working at all - while symptoms of drastically different issues.
nothing works, the fan doesnt run, no heat , nothing.
__________________
Thanks for the support
Advanced Adapters
Currie Enterprises
PSC Steering
BFGoodrich Tires
Reid Racing
King Shocks
BTR wheels
Baja Designes
K&N
CBM Engines
Bulldog Winch
Spidertrax
Maximum Trans
CBR Radiator
PRP seats
Synergy
Siren Net
HJC Helmets
Racer Plus
Steinjager
Odyssey Batteries
DynaMax
PCI


2013 KING



www.facebook.com/bomberfab

BOMBER FABRICATION DOMINATES BACKDOOR SHOOTOUT - YouTube
Randy is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2007, 05:13 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Rendered's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Member # 28140
Location: Tucker, GA
Posts: 121
Send a message via AIM to Rendered
When you say fan I'm assuming you mean the blower motor. I recently had a similar problem in my '95 XJ. What had happened was the connector on the back of the switch had melted, and was preventing contact between the switch and the wiring harness. If you pull the control panel out (pretty easy to do) and flip it around you will see what I'm talking about. What I did to fix it was remove the connector and crimp in new female insulated connectors and slid them onto the back of the switch. Everything appears to be working fine so far.
Rendered is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 10:59 PM   #7 (permalink)
Fabster
 
Randy's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Member # 3069
Location: Grand Terrace CA
Posts: 2,155
Quote:
Originally Posted by Rendered View Post
When you say fan I'm assuming you mean the blower motor. I recently had a similar problem in my '95 XJ. What had happened was the connector on the back of the switch had melted, and was preventing contact between the switch and the wiring harness. If you pull the control panel out (pretty easy to do) and flip it around you will see what I'm talking about. What I did to fix it was remove the connector and crimp in new female insulated connectors and slid them onto the back of the switch. Everything appears to be working fine so far.

now thats some good tech right there
__________________
Thanks for the support
Advanced Adapters
Currie Enterprises
PSC Steering
BFGoodrich Tires
Reid Racing
King Shocks
BTR wheels
Baja Designes
K&N
CBM Engines
Bulldog Winch
Spidertrax
Maximum Trans
CBR Radiator
PRP seats
Synergy
Siren Net
HJC Helmets
Racer Plus
Steinjager
Odyssey Batteries
DynaMax
PCI


2013 KING



www.facebook.com/bomberfab

BOMBER FABRICATION DOMINATES BACKDOOR SHOOTOUT - YouTube
Randy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.