4.0 Hesitation/miss - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Jeep - Non Hardcore
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2010, 01:16 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Member # 168747
Posts: 5
4.0 Hesitation/miss

Ok just put a new engine in my 97 wrangler with new distributor, cap, rotor, plugs and wires. The TPS is fairly new, since the new motor went in I'm having problems with lack of power and miss above 1700rpms. I checked the distributor for the "plastic alignment pin" there was never a pin to start with and have the distributor dialed in. Leaning towards bad/dirty injector or CPS or swapping out my TPS again...
Capown is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2010, 07:17 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Member # 123627
Location: western nc
Posts: 181
check engine light? year, make, model, of new engine. basically we need more info to ans
__________________
cj-7 350/700r4/d300 sitting in driveway...
jeepman131 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-16-2010, 07:44 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Member # 168747
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by jeepman131 View Post
check engine light? year, make, model, of new engine. basically we need more info to ans
Wow ur observant L2read! I stated all the below info in first post and title only thing that wasn't said was its a 5spd...The MIL wasn't on but I did check it.

1997 Jeep Wrangler Sport
4.0
5spd
Engine is a re-manufactured from Oriellys, 97block and heads.
Checked the codes guess they have never been cleared not sure..here they are forgot to bring home the code #'s but here's what they were- All cylinders misfire 1-6, random misfire, temp sensor, IAC, and TPS. I just warranted my TPS out tonight and ill swap that out tomorrow.

Last edited by Capown; 09-16-2010 at 07:46 PM.
Capown is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2010, 10:09 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Member # 123627
Location: western nc
Posts: 181
Quote:
Originally Posted by Capown View Post
Wow ur observant L2read! I stated all the below info in first post and title only thing that wasn't said was its a 5spd
Wow learn to post newb! if you have another thread with pertinent info then link it like this:

http://www.pirate4x4.com/forum/showt...light=gay+newb

as far as your jeep goes it sounds like you got a p0300 for the misfire. i would like to know if the tps, iac, and temp sens codes come back after clearing though and what the exact codes are so we know if you have an electrical problem or performance issue. if it's electrical problem one common mistake people make with engine swaps is forgetting to hook up a ground.

if the codes were old and don't come back then we can go from there...vacuum leak, timing issues (although it sounds like you got it right), etc.

oh and welcome to pirate
__________________
cj-7 350/700r4/d300 sitting in driveway...
jeepman131 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 08:44 AM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Member # 168747
Posts: 5
Ill check the codes again today thanks
Capown is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.