Mate a Turbo 400 to a Muncie 4 speed - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > Mud
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2012, 10:30 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Member # 210526
Location: FL
Posts: 1
Mate a Turbo 400 to a Muncie 4 speed

can anyone tell me who or where i can get the mating plate so i can connect my GM Turbo 400 to a Muncie 4 speed. This is going on a swamp buggy. Thanks
twistedmetalfabFL is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 12:53 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Member # 9041
Location: Princeton Mn
Posts: 74
If I understand your question right I think you'd need some kind of splined coupling. To connect the output of the auto to the input of the muncie?
__________________
Give it just a little more, you'll make it
mudtrux is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-12-2012, 03:29 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Member # 199321
Posts: 1
So, you are connecting a automatic transmission to a manual transmission?
D.Reilly582 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 03:39 PM   #4 (permalink)
Rock God
 
ROCK HUGGER's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Member # 4329
Location: CA
Posts: 2,424
Are you going to run a clutch between the auto and the manual? If not how are you going to shift the manual tranny when the auto is not in park?
ROCK HUGGER is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 06:08 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Loftis61's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Member # 148442
Location: Okinawa, Japan
Posts: 1,126
Quote:
Originally Posted by ROCK HUGGER View Post
Are you going to run a clutch between the auto and the manual? If not how are you going to shift the manual tranny when the auto is not in park?
Seems to me like the 4 speed is simply a cheap ass gear reduction box. Put 4 speed in granny low, and put the auto in gear. Yes?

Ask spdr.
__________________
Semper Fidelis
Loftis61 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 06:26 PM   #6 (permalink)
TEX
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Member # 603
Location: Missouri, USA
Posts: 14,209
I remember a buddy having one set up with a clutch. Was wild hearing him dump the clutch & then the auto going through the gears. T18 (maybe NP435?) & C6 IIRC.
__________________
www.probog.com
Thanks to:
www.heiseroil.com
Extreme Performance
www.kmelectronics.com
Bear Creek Auto Recyclers
www.svrehorsepower.com
TEX is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 04:13 AM   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Member # 117013
Location: Dixon IL
Posts: 202
there was a member running two SM465s on here a while back.
__________________
Afghanistan Veteran, US ARMY 13F SGT
vic_v8 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 05:08 AM   #8 (permalink)
Bad Doctor
 
Odin K30's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Member # 86878
Location: South of Heaven
Posts: 2,564
Yes, like stated earlier....ask spidr
__________________
-Vinny
-from Elizabeth
Nobody cares about your rigs specs...
"Me too" short Crew build

/forum/chevy/994394-odins-me-too-short-crew-build.html

^^ Parting Out ^^
Odin K30 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 11:52 AM   #9 (permalink)
Karnage
 
spidr's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Member # 55444
Location: Vancouver Island
Posts: 8,150
It's unpossible


Quote:
Originally Posted by ROCK HUGGER View Post
Are you going to run a clutch between the auto and the manual? If not how are you going to shift the manual tranny when the auto is not in park?
Its actually quite easy. Used to drive mine around in 3rd gear in town, kick it into 4th on the highway.
__________________
Sometimes you just gotta step back and take a breather.
spidr is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:42 PM   #10 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Member # 162452
Posts: 11
2 trannys

when i was younger adding a second tranny was pretty common,my neighbor had 2 trannys in his 56 plymouth so he could tow his bulldozer.
shelfboy1 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2012, 03:39 PM   #11 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Member # 203678
Posts: 140
hey i did this a few years back give me a call 816/810/4555
keith
creepykrawler is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.