4L80 question - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > Newbie General 4x4 Discussion
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2009, 12:03 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Member # 102123
Location: Arcadia, MO
Posts: 5,577
4L80 question

I'm no noob but i have kinda a noob question.

I have a '94 chevy 1500 with the 4L60. Now could i swap in a 4L80 for a direct replacement?? I mean are outputs shafts and such the same?? I would like a beefier tranny and as much as i like mine now i think it'll be going out shortly (got it in water and drained the fluid/changed filter a couple times but ya know how that goes )

Anyways i didn't know if the computers and such were different on the shifting or if that makes a difference. I've never messed with computer controlled shit before

Thanks

Last edited by randy92782; 07-11-2009 at 12:04 PM.
randy92782 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 01:32 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Member # 15354
Location: Jacksonville, FL
Posts: 987
Send a message via AIM to iniviate
Quote:
Originally Posted by randy92782 View Post
Now could i swap in a 4L80 for a direct replacement?? I mean are outputs shafts and such the same??
no and no
__________________
02 S10 - LS1, 4L80, 2.5 tons, 14.9-24 R1's - In Progress.
88 YJ - 350, 1 tons, 40's
iniviate is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-11-2009, 01:56 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Member # 102123
Location: Arcadia, MO
Posts: 5,577
Quote:
Originally Posted by iniviate View Post
no and no
So i need the 4L80 and transfer case to make this happen?

another possibility. I get tranny/transfer. will it shift right or did the trucks with the 80 have a different computer shifting the thing??

I think i may have to stick with the 60 but that sucks
randy92782 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 06:32 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Member # 15354
Location: Jacksonville, FL
Posts: 987
Send a message via AIM to iniviate
my 2wd 4l80e has a 32 spline output, like a turbo 400.

a friend of mine upgraded to an 80 in his 01 1500 and he had to reprogram the computer. i do not know about the older setups like yours though.
__________________
02 S10 - LS1, 4L80, 2.5 tons, 14.9-24 R1's - In Progress.
88 YJ - 350, 1 tons, 40's
iniviate is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 07:52 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Member # 102123
Location: Arcadia, MO
Posts: 5,577
Quote:
Originally Posted by iniviate View Post
my 2wd 4l80e has a 32 spline output, like a turbo 400.

a friend of mine upgraded to an 80 in his 01 1500 and he had to reprogram the computer. i do not know about the older setups like yours though.
Interesting. Thanks for the help. I'll just keep searching and hope i find one
randy92782 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.