Need advice w losi comp - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > Radio Controlled Cars
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 02-22-2012, 01:13 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Member # 173761
Location: BACKWOODS IN WV
Posts: 143
Need advice w losi comp

I'm new to the rc crawler scene.Basically I dont know anything about them.But it sure is fun.Anyway I bought a used losi comp crawler been using it alot for a couple months and its been great but lately its been losing power after only a few minutes of crawling.But only going forward it just stalls no grinding.In reverse on the same obstacle it has no loss in power and will crawl very well.Also seems to have intermittent loss of power completely to the motor if I keep driving,just give it a tap and it takes back off.I'm sure something may be lose but not sure what to look for.Any suggestions
DIESELWRANGLER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2012, 09:42 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
buggy79's Avatar
 
Join Date: May 2008
Member # 114550
Location: Le Roy IL
Posts: 81
Those losis are known to burn up motors,you need to make sure your axles have plenty of grease!!!!and check them often!!Is the motor getting hot when you drive it?also check this out everything you need to know
http://www.rccrawler.com/forum/team-...ps-tricks.html
buggy79 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 02-26-2012, 03:18 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
08JJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Member # 203750
Location: Ohio
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by DIESELWRANGLER View Post
I'm new to the rc crawler scene.Basically I dont know anything about them.But it sure is fun.Anyway I bought a used losi comp crawler been using it alot for a couple months and its been great but lately its been losing power after only a few minutes of crawling.But only going forward it just stalls no grinding.In reverse on the same obstacle it has no loss in power and will crawl very well.Also seems to have intermittent loss of power completely to the motor if I keep driving,just give it a tap and it takes back off.I'm sure something may be lose but not sure what to look for.Any suggestions
Sounds like your motor brushes are toast.....probably cheaper to replace than fix.
08JJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-27-2012, 12:46 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Member # 173761
Location: BACKWOODS IN WV
Posts: 143
Thanks

I kinda was thinking the motor might be going out.It does get hot after 20 min. of crawling.Thanks for the link I've read though it.Its got me thinking I may need to upgrade to a brushless motor system.But that may be a little too advanced for me.What kind of brushed motor is best.I'm running a novak 5.5t now I believe
DIESELWRANGLER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.