1.3 valve adjust??? - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Suzuki
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2007, 11:45 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Member # 64796
Posts: 75
1.3 valve adjust???

I checked the valves on my 1.3 and all are with in spec, but when freeway driving at a certian rpm they start clacking away as if they are to loose. i'm wondering if its intake or exhaust side that needs to be tighter. anny ideas??
thanks, Jeff
buc4x is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2007, 12:01 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
scO44's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Member # 16080
Location: Seattle or E-burg, Wa
Posts: 514
just take the 1.3 out and stick a 502 in ya idiot.. stupid newbies..
__________________
-Ghost ride the whip while you ride tha strip..
scO44 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 10-31-2007, 07:45 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
billjohn's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Member # 6668
Location: El Paso, Texas
Posts: 603
How is your oil level?
__________________
Bill Johnston
www.izook.com
billjohn is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-31-2007, 08:55 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Member # 17632
Location: West Sacramento, CA
Posts: 6,107
The 1.3 is not the quietest engine on the planet.
Travis..
__________________
91.5 Dodge 6BT 5 spd
86 F350 single wheel 4x4 crew, 6.9/4 spd/GV
crashnzuk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-01-2007, 12:02 PM   #5 (permalink)
Granite Guru
 
catzuk's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Member # 44135
Location: Pueblo,CO
Posts: 868
Are you adjusting them with a warm or cold engine? There are listings for both and they are different!

Oil viscosity may be breaking down and getting too thin or your oil pressure isn't good after the engine is warm. Need to check that as your oil pump may be getting tired.
__________________
87 Zuk, dana 44's w/5:38 detroits,coils/3 link frt, 3 link rear 37" Krawlers
87 Zuk, SPOA, Lockright/spool, 31" Truxs MT's. shaved and trussed stock axle housings,1.6/w 1.3 head, fuel injected, 4.16 t-case
88.5 Zuk future project pending
catzuk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-01-2007, 02:22 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Member # 64796
Posts: 75
oil level is right where it should be, i did adjust the valves when cold, but they were to spec.
jeff
buc4x is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply





Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.