'93 7.3 won't stay running - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > Tow Rigs and Trailers
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2004, 07:29 PM   #1 (permalink)
Granite Guru
 
Join Date: Feb 2000
Member # 226
Location: Yakima, WA
Posts: 2,534
'93 7.3 won't stay running

My father-in-law's 1993 F250, non-turbo 7.3 started acting up yesterday. It will start and idle fine, but when you rev it up, then let off the throttle it dies. Hit the key and it starts right back up and idles fine. It drives fine, but won't idle after it is revved. But it starts right back up every time. Any ideas?

Last edited by Ben W; 10-26-2004 at 07:31 PM.
Ben W is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-27-2004, 10:08 AM   #2 (permalink)
Rock God
 
Join Date: Mar 2003
Member # 17947
Location: Castroville CA
Posts: 1,290
Send a message via AIM to jaluhn
Sounds alot like some sort of injection pump screwness. See if you can find some standyne performance formula fuel additive (try the ford dealer - it's sold in 1 pint bottle with a red label) The power service additive you can get from walmart is also acceptable. Then, pull the fuel filter (good time to replace it if needed), drain some of the fuel out, and pour the entire bottle of addative in. Then run it. She may run a bit funny at first, but this meathod usually works to free up sticking injection pump parts.
-John
jaluhn is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 10-28-2004, 11:57 AM   #3 (permalink)
Granite Guru
 
64Trvlr's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Member # 6582
Location: Northern AZ
Posts: 720
Have you checked the fuel filter?
__________________
Quote:
Originally Posted by Muddin
You must be able to blow harder than me
Quote:
Originally Posted by Bubba Ray Boudreaux
Shooting is gay.
D.A.V. Life Member

N.R.A. Life Member
64Trvlr is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-28-2004, 02:23 PM   #4 (permalink)
Hillbilly Houndsman
 
SilverZuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Member # 13420
Location: Kenna, West Virginia
Posts: 6,914
Quote:
Originally Posted by 64Trvlr
Have you checked the fuel filter?
That was my first thought too.
__________________
The penalty for punching someone in the mouth is way too high in our society.

www.MountaineerOffroad.com
SilverZuk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.