CAN'T GET C-CLIP IN ON POWER TRAX - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > Brand Specific Tech > Toyota - Land Cruiser
Notices

Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2001, 01:18 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
driller's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Member # 5195
Location: Hurricane, utah
Posts: 73
Post CAN'T GET C-CLIP IN ON POWER TRAX

TRYING TO INSTALL NEW POWERTRAX IN REAR AND CAN'T GET SECOND C-CLIP IN. ANYONE ELSE HAVE ANY SIMILAR PROBLEM. IT LOOKS LIKE THE AXLE ISN'T IN FAR ENOUGH, BUT STOCK SIDE GEAR GOES BACK IN JUST FINE. <IMG SRC="smilies/glasses.gif" border="0">
__________________
I'm only confused when i'm not sleeping
driller is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2001, 01:49 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Member # 6434
Location: colorado
Posts: 82
Post

Are you slipping the c-clip through the notch on the side of the locker?
__________________
WRECKING CREW 4X4
Jimyrigdfj is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 08-18-2001, 01:52 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
driller's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Member # 5195
Location: Hurricane, utah
Posts: 73
Post

YES, AXLE IS ONLY GOING HALF WAY THROUGH SLOT
__________________
I'm only confused when i'm not sleeping
driller is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2001, 01:57 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Erik D_lux's Avatar
 
Join Date: May 2000
Member # 1007
Location: SLC, Utah
Posts: 4,497
Post

Axle fully in on that side? Sometimes it can get stuck on the bearing.
__________________
[B][COLOR="Gray"][SIZE="4"][url]www.DLUXfab.com[/url][/SIZE][/COLOR]
[/B]
Erik D_lux is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2001, 02:31 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
driller's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Member # 5195
Location: Hurricane, utah
Posts: 73
Post

YES EVEN PULLED DRUM TO CHECK . PULLED LOCKER OUT AND PUT SPIDERS BACK IN TO KEEP RUNNING FOR WEEKEND WHEELING . STOCK SIDE GEAR HAD NO PROBLEMS WITH AXLE ENGAGMENT.
__________________
I'm only confused when i'm not sleeping
driller is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2001, 04:04 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2001
Member # 4818
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 275
Post

Are you using the thrust washers that were on the stock side gears? I have installed two DIFFERENT No-Slips that are for fine spline LC axles. With one of them the directions called for the washers and the other one didn't. One way to make sure which one you have is to look on the back cover of the install instructions. In the top corner it will list the application for which the instructions are intended. It will say there if you use the washers or not.

Tom
__________________
www.tompenningtonphoto.com
fj40tom is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2001, 10:15 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
driller's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Member # 5195
Location: Hurricane, utah
Posts: 73
Post

no thrust washers, instructions say to pull them out.
__________________
I'm only confused when i'm not sleeping
driller is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-19-2001, 09:13 PM   #8 (permalink)
Registered User
 
driller's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Member # 5195
Location: Hurricane, utah
Posts: 73
Post

btt
__________________
I'm only confused when i'm not sleeping
driller is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply





Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 03:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.