TH400 help!! - Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > General 4x4 Discussion
Notices

Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2019, 02:52 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
TH400 help!!

Having an issue with my fresh rebuilt TH400, it has no reverse and then sometimes it will. TransGo 1-2 kit all new clutches seals and bands.

Initial start up had no reverse at all, trans ended up being a Qt low. Topped off and had reverse. Drove around for 5-10 minutes and had little to no reverse, had to rev to the moon to get it to move.

Dropped pan and VB, made the lo-rev servo pin, (which is the bigger rear one right?) longer. Added a qt of Lucas tranny fix and put it back together. Had reverse, for 5-10 minutes. Parked Jeep, let it sit for half hour or so, went to move it and nothing in R.

Pulled trans apart and everything looks good, no chunks or anything, havenít pulled the direct and indirect clutches apart yet.

What could be causing my issue? What do I need to look for?

Iíd really like to wheel this thing this weekend.
Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-19-2019, 04:59 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
Also forgot to add I have 3rd (it may slip a bit) as well as engine braking in 1st.
Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Old 05-19-2019, 07:29 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
So I may have found the culprit. The center support bushing hole isnít lined up with the hole in the snout the direct drum rides on. This is the supply route for the direct clutch correct??



Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 05-19-2019, 10:25 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
So after switching the bushing around and air checking the direct clutch I have clutch actuation.

All the searching and reading Iíve done for TH400 no reverse, not once was this mentioned. Gotta got the parts store for a pan gasket tomorrow, throw this puppy back in the Jeep and hope that was my issue.
Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-20-2019, 06:58 AM   #5 (permalink)
Pirate4x4 Addict!
 
MNorby's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Member # 11448
Location: Wyoming
Posts: 5,168
Send a message via Yahoo to MNorby
Let us know if it fixes it for future reference.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MNorby is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-20-2019, 11:31 AM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
Quote:
Originally Posted by MNorby View Post
Let us know if it fixes it for future reference.
Will do, fairly confident thatís what the issue was. I donít really enjoy pulling that thing out of there.
Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-21-2019, 08:14 AM   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Member # 214685
Location: Akron-Canton, OH
Posts: 576
Center support bushing was the culprit. Test drove today and she is good to go!
Byro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-21-2019, 05:39 PM   #8 (permalink)
Pirate4x4 Addict!
 
MNorby's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Member # 11448
Location: Wyoming
Posts: 5,168
Send a message via Yahoo to MNorby
thank you for the follow up.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MNorby is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
th400 np208 to np205 again NWOleman Chevy 8 12-02-2015 04:02 PM
TH400 to 205 questions showjyr Chevy 9 09-01-2015 07:05 PM
Questions about th350 to th400 swap. Anyone? Fish4hc Chevy 7 03-08-2014 03:41 PM
AMC 360/TH400/quaratrac + novak th400 to d20 adapter Etcetera Engines/Trannys/T-Cases For Sale 0 05-25-2013 03:16 PM
TH400 what broke? poorboy1 General 4x4 Discussion 17 08-15-2012 05:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.