Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum - Reply to Topic
 
Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum  

Go Back   Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum > General Tech > General 4x4 Discussion > I NEED HELP QUICK!!!! Steering box issue (clicking)
Thread: I NEED HELP QUICK!!!! Steering box issue (clicking) Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Pirate4x4.Com : 4x4 and Off-Road Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

** A VERIFICATION EMAIL IS SENT TO THIS ADDRESS TO COMPLETE REGISTRATION!! **

Email Address:

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-29-2007 08:10 PM
cucvzuz Thanks for the help guys I hoped it was something simple, but it looks like i will be rebuilding a box in the parking lot tomarrow morning.

If it is just a ball thAt fell out it should be ok to drive on the street as long as i do not get close to the right hand stop? right.
03-29-2007 06:24 PM
heepr I'm thinking it's a ball also. In my experience you will feel resistance and then a release with the click sound when that happens. I wouldn't run the box like that.
03-29-2007 06:18 PM
Keith sounds like a recirculating ball fell out of the worm gear. I'll bet if you pop the front cover out, you will find it.
03-29-2007 04:59 PM
cucvzuz
I NEED HELP QUICK!!!! Steering box issue (clicking)

I AM LEAVING AT 6:00 AM TOMARROW AND NEED A LITTLE HELP. IT IS 8:00 PM HERE

Ok, so i put new sector shaft and input shaft seals in my steering box, and after i get all together i turn it on the bench to make sure every thing is smooth and a get a funny "click" "pop" when I get it all the way to the right. I put it on the truck and bled it without the motor running and the click went away. I started it up and the click came back.

The box is a saginaw on a 79 fullsize chevy that has been ported by AGR.

Thanks in advance.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.