Pirate 4x4 banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #1
my 22re hesitatets and spits and sputters and accelerates like a DOG between 2000rpm and 3000 rpm....its al tuned up right too......i need it fixed soon....how do i check my fuel pump out? how do i KNOW if its my TPS that is bad? i'm almost 100% sure its not gettin fuel, versus not getting spark......thanks for your help

[ 08-15-2001: Message edited by: Dallas ]
 

·
Registered
Joined
·
362 Posts
Just a guess here... make sure the air induction system between the air filter and the throttle body isn't leaking (actually allowing extra air to leak in...) I don't know just an idea. I had a 88 VW GTi that did this, and I replaced the plastic intake hose... problem went away.
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #4
ive replaced the fuel filter and sealed up all the intake hoses with a little grease to make them ait tight.........how do i tell if my fuel pump is bad?
 

·
Registered
Joined
·
3,491 Posts
Generally,if its a tp sensor,it will have the
problem at the same throttle position no matter what gear or speed you are at. a cracked hose between the meter and throttle body is common,(It will crack on the bottom)
That feels more like no power when accelerating and a rough idle. What you are describing sound more like spark plug wires.
They will make the truck buck and jerk under load (accelerating) but may feel O.K. the rest of the time. A fuel pressure problem will feel like a smooth loss of power,rarely
does it make the vehicle feel jerky. good luck <IMG SRC="smilies/smile.gif" border="0">
 

·
Premium Member
Joined
·
4,526 Posts
What mods do you have? I have a header, and free flow exhaust and my truck is a dawg up to 3,000 not hesitant just no power. but after 3,000 it runs like a raped ape. i think if i put a cam in it it will help my bottem end out some. btw i have a fuel 1 tooth richer and enough timing but not sure on how much.
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #8
header, 2.25 exhasut, no cat, AFM 2 teeth richer......K&N, cam, advanced timing.....thing is is HAD power and now it as it just cant rev up too well........thanks
 

·
Registered
Joined
·
473 Posts
I know that sometimes if the Ex. Manifold is leaking it does that.

When you guys find out let me know My BF 94 is doing the same.

[ 08-17-2001: Message edited by: YotaGIRL ]
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
SPARK PLUG WIRES!!! i'll bet you a nickel its the wires. mine did the exact same thing 3 weeks ago. 20 bucks later and she ran like a champ.

[ 08-17-2001: Message edited by: yotaguy ]
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #11
alright, i'll check them out, thing is they are comp cams 8.5mm firewires....only about 8 months old........i'll swap in my old ones and see whats up.......thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
4,526 Posts
HUmm if its the wires then why dont i have the same prob? i also run 8.5mm fire wire wires but mine are just about 5 months old. i got all 5 sets of mine CHEAP <IMG SRC="smilies/smile.gif" border="0">
 

·
Registered
Joined
·
882 Posts
Originally posted by Rokcrawla:
<STRONG>pull the hose, turn it over and see if gas comes out.</STRONG>
This is the routine for a carb'd vehicle, not EFI. There is a depressurization procedure . Follow the manual.
 
1 - 13 of 13 Posts
Top