Pirate 4x4 banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
350 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Search didn't turn up much. Anyway My 94 4.0 has 114K on it and has a little knock at startup. After I drive for a while it is ok. Sometimes it does it while at a red light and sometimes not. I have dreaded the day this happens. If it's not knocking then I don't know what it's doing. Any help is appreciated <IMG SRC="smilies/crybaby2.gif" border="0"> <IMG SRC="smilies/frown.gif" border="0"> fawk me

[ 10-25-2001: Message edited by: Mayhem ]
 

·
Registered
Joined
·
350 Posts
Discussion Starter · #4 ·
It stays at 40 during idle and 60 while driving. This is according to the guage though. It just started recently. It's almost due for an oil change soon anyway. I'll find out then. Thanks again!
 

·
Registered
Joined
·
7,069 Posts
I have heard many 4.0's that rattled at idle from valve train noise. I would change the oil and put in a quart of Marvel Mystery Oil. It cleans everything very well and if there is some blockage in the valvetrain anywhere this will clean it out. Worth a try.
 

·
Registered
Joined
·
350 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Originally posted by The Rockslut:
<STRONG>I have heard many 4.0's that rattled at idle from valve train noise. I would change the oil and put in a quart of Marvel Mystery Oil. It cleans everything very well and if there is some blockage in the valvetrain anywhere this will clean it out. Worth a try.</STRONG>
yeah I have been around many that have had less than 40K on them and have a similar sound. I know it's normal to an extent for them. I just don't want it to crap out. It's my baby after all <IMG SRC="smilies/biggrin.gif" border="0"> I'll definitely give that a try. I appreciate the help. <IMG SRC="smilies/beer.gif" border="0">
 

·
Registered
Joined
·
1,053 Posts
a lifter bleeding down? That was the reason my ZJ was making noise at start up. I only drive it about once a month but it didn't do it at stop lights. I just went ahead and rebuilt the big ol' 5.9
<IMG SRC="smilies/tongue.gif" border="0">

[ 10-25-2001: Message edited by: Cutter ]
 

·
Registered
Joined
·
200 Posts
4.0L Had a problem with piston slap. Not really a problem it is just annoying. mine was doing it at 60K when i bought it and is still doing it at 130K. there is a updated piston that is teflon coated that will cure the problem.not too many other problems with these engines they are ALMOST bullet proof.
 

·
Registered
Joined
·
1,778 Posts
Originally posted by Littlex:
<STRONG>4.0L Had a problem with piston slap.</STRONG>
This is what I've read too. It was a problem with '94s and late '93s I think... Something about the heads being honed improperly during engine production. Anyway, I've also read that Jeep (Chrysler Corporation) may still cover part of the cost of having the head milled and the pistons re-ringed even if the warranty is up. I'd check with a dealer.

HTH,
Jake Harsha

[ 10-26-2001: Message edited by: Jakesteramalamajama ]
 

·
Registered
Joined
·
1,053 Posts
Jeep customer service 1.800.992.1997 be polite and they might help with the cost. They helped me with a cracked manifold a year past warranty.
 

·
Registered
Joined
·
350 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Originally posted by Cutter:
<STRONG>Jeep customer service 1.800.992.1997 be polite and they might help with the cost. They helped me with a cracked manifold a year past warranty.</STRONG>

too cool.Thanks! I'll give thema call and see what they say. I will be polite <IMG SRC="smilies/devil.gif" border="0"> <IMG SRC="smilies/jester.gif" border="0"> <IMG SRC="smilies/biggrin.gif" border="0">
 
1 - 11 of 11 Posts
Top