Pirate 4x4 banner
1 - 2 of 2 Posts

· Registered
Joined
·
194 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just picked up a new tow rig (93 f250 7.3 IDI turbo 200K miles). As stated in the title it smokes badly (white, heavy fuel smell), and skips at idle to mid throttle (clears up some at higher engine speed). I have done cylinder balance (crack each injector line and see if idle worsens), and was unable to find any dead cylinder. I also checked for air in the return line to the filter housing. Any ideas what to try next ? (trying to borrow compression tester+ adapter today, already checked for worn thru rockers) although both of those would show a weak/ dead cyl not a roaming skip. I also used a IR thermoometer to try to find a cold exh port but all were pretty consistent.
Any help would be greatly appriciated.
 

· Registered
Joined
·
194 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Concerning overheating, Ran cool for the 120 miles back from the auction I picked it up at (going by factory guage), no signs of coolant loss (rad/ overflow was full when I left and still full when I got it home. The reciepts that came with the truck indicated new fuel filter and a few hours labor > 20 miles before I bought it (filter looks new too). I noticed today that the ramp on the throttle that actuates the advance (? going by some exploded views from intelidog.com) is severely worn (especially at low throttle where the skip is worst). Not sure if this is in any way related to the problem at all, just an observation. Hopefully I will be able to get the guage and adapters tomorrow. Thanks again
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top