Pirate 4x4 banner

1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok

i replaced the Coolant Temp Sensor with no luck

as before, it is running much better and no smoke or stink but it is still idling WAY up around 1500rpm's now

hmmmmm

check the 4sale section for this POS sooon!
 

·
Registered
Joined
·
944 Posts
Just a suggestion, the yj was doin that a long time ago, we had it in for a tune up and had the carbon deposit cleaned off or something, dont really remember since it was like three years ago, but maybe somethin to look into.
 

·
IH/Rover Moderator
Joined
·
20,917 Posts
Originally posted by SweetCJ7 aka. Allen Kurtz:
<STRONG>If the idle is way up look for a vaccum leak.</STRONG>
or a bad IAC
 

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #7 ·
>>>>>or a bad IAC

***** Brand New IAC (that is what my dealer told me was the problem). It hasnt solved anything.

I will look for a Vacumm leak

thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
2,538 Posts
Originally posted by Boston Mangler:
[QBI will look for a Vacumm leak

thanks[/QB]
You would be better off just buying the line and replacing all of it. There might be a small crack on the bottom of one line. That is where they like to hide. LOL Good luck. It's the little things that are frustrating.
 

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Originally posted by SweetCJ7 aka. Allen Kurtz:
<STRONG>You would be better off just buying the line and replacing all of it. There might be a small crack on the bottom of one line. That is where they like to hide. LOL Good luck. It's the little things that are frustrating.</STRONG>
thanks but i have already replaced ALMOST all of it. Must be something i missed

will wait a few more days before i drop the match to it

thanks
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
I dont know if your engine has a TPS, but on my brothers grand cherokee it was idling way high and it was because the TPS was bad.
 

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Thanks For All The Tips Guys!

MY FSM FINALLY got here about an hour ago. It gives some very detailed tests for each and every sensor and such.

Guess what i will be doing this weekend.

I got the COMPLETE 89 YJ Set (Cost $129 New) on Ebay for $28. God i love EBAY!!

A testing i will go!

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
258 Posts
had the same problem with mine in the spring

replaced all the sensors and such...ended up being a blown gakset in the intake and exhaust manifolds

try that..that definitely fixed it for me
 

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Originally posted by jeepik:
<STRONG>had the same problem with mine in the spring

replaced all the sensors and such...ended up being a blown gakset in the intake and exhaust manifolds

try that..that definitely fixed it for me</STRONG>
I tried the WD40 leak test with no luck! Any other ideas how to check for a leak. Only thing that keeps me puzzled is that it runs awesome until it warms up!

thanks
 

·
Registered
Joined
·
839 Posts
Originally posted by Boston Mangler:
<STRONG>I tried the WD40 leak test with no luck! Any other ideas how to check for a leak. Only thing that keeps me puzzled is that it runs awesome until it warms up!

thanks</STRONG>
by runs awesome you mean doesnt idle fast too? I have a small screw on my efi that changes the idle speed. Not sure if a heep has the same thing. It doesnt look like it would have a thing to do w/ idle speed either. Good luck and fo rthe dude who said replace the intake/exhaust gaskets. <IMG SRC="smilies/eek.gif" border="0"> Kinda a lot of work to be a shoot in the dark guess.
 

·
Registered
Joined
·
200 Posts
Before you burn it, can I have your cage and tires? <IMG SRC="smilies/biggrin.gif" border="0">

Boots
 

·
Registered
Joined
·
1,071 Posts
Discussion Starter · #17 ·
ok

I MIGHT be getting somewhere

I have 2 MAP (Manifold Absolute Pressure) sensors (one original and one from a spare engine) and with one of them it will idle nice (800-900rpm) but run rich and blow slight amounts of black smoke, and hesitate a little when taking off and between shifts! When i put the other ii, it idles high 1100-1200 rpm's + but runs much better and with less hesitation

there is no idle adjustment on this rig though

any ideas?

thanks
 
1 - 17 of 17 Posts
Top